Dating voor diversiteit.

Dertig procent van de bevolking heeft een mixed achtergrond rond de helft van deze eeuw. Halverwege de volgende eeuw is zelfs vijftig procent van de bevolking mixed, schrijft de Britse immigratie wetenschapper Eric Kaufman in zijn boek White Shift. Het is een voorspelling, maar het klinkt nu al prettig in mijn oren. Je moet eerst wel verliefd worden op iemand met een andere culturele achtergrond. Je moet elkaar wel kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld via een dating-app. In Be Mixed! (ISBN: 976-90-821482-4-4) vertellen Kelvin en Rachel dat ze via de app voor het eerst kennis met elkaar gemaakt hebben. Niet doelloos klikken maar Rachel heeft met een gerichte campagne de juiste partner uit de cloud geswipet.

“In mijn toekomstige relaties is er geen plaats meer voor de witte man”, vertelt M. M: korte blonde haren, heldere blauwe ogen. Wij zijn op zo’n bijeenkomst waar weinig niet gekleurde mensen op af komen. Behalve M zijn er twee mixed koppels. M heeft in het dagelijks leven een functie waarbij ze tot haar knieën in het moeras van de multiculturele samenleving staat. Een veel eisende job. Daarnaast swipet ze. M: “Ik heb veel mannen gedatet. Ze gedragen zich tijdens de date net als op hun werk. Zo’n type manager die rondraast in zijn leaseauto om op de werkvloer verder te raaskallen. De dames moeten het beleid beter borgen. En meer van dat soort kantoortaal. Daarna vertrekt de witte manager rap weer in zijn leasebak met twee kinderzitjes op de achterbank.”.

M ervaart dat zo’n type man even niets zeggend doet tijdens een date. Ze zoekt gericht naar een levenspartner waarvoor diversiteit en gendergelijkheid prioriteit nummer 1 is. De witte man laat het wat haar betreft compleet afweten.

Daar heb je het dan: dating voor diversiteit. Ik zie er wel iets in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s