Sequoia

Sequoia wint haar partij en mannen willen het liefst je kop eraf slaan.

Op het afgelopen YFL-gala van Fightmasters in december stond de negenjarige Sequoia op de mat een leuke partij te knokken. Die ze won. In haar hoek werd ze behalve door haar moeder Irina bijgestaan door Dayon van Day’s Gym. Sequoia traint zowel bij Day’s Gym als bij haar moeder Irina de Graaf op haar sportschool La Taurina.

 

Sequoia op YFL.

Sequoia heeft vastomlijnde plannen voor haar carrière als kickbokster. Nu vecht ze nog op de mat. Maar ze wordt ook in Duitsland voor partijen uitgenodigd en daar kan ze als negenjarige al in de ring vechten. Dat voelt voor haar als het echte werk. Van jongs af aan is ze meegegaan met haar moeder als die moest vechten. De kleedkamers, de ring, de sfeer heeft ze als peuter al meegekregen. Irina weet hoe het voelt, die buikpijn vóór de wedstrijd. Irina kan haar dochter motiveren door terug te kijken op haar eigen ervaring als vechtster. Ze bereidt haar dochter consensius voor op haar partijen. Samen kijken ze naar de video’s van de afgelopen partijen. En maken hun plan voor de volgende partij.

Uit ervaring weet Irina dat sparren met jongens nadelen heeft. Het voordeel voor meiden is wel dat wanneer ze in de ring staan ze weten dat klappen hard kunnen aankomen. Het grote nadeel is dat er weinig jongens en mannen zijn die zich bij het sparren kunnen inhouden. Een jongeman zei tegen Irina, “Wat denk je nou, als ik je kop er niet afsla respecteert niemand me meer”.

Dat is één van de reden waarom ze haar eigen sportschool gestart is. La Taurina is een sportschool alleen voor meiden. Taurus, Stier is haar sterrenbeeld. Het beeldmerk van een vrouwelijk stier als logo voor haar sportschool leek haar toepasselijk. Irina wil dat haar sportschool meer is dan alleen een vechtsportschool. Naast het fysiek programma is er ook en mentaal programma.

Op de eerste plaats komt je Mindset, zo redeneert Irina. Wie ben je en waar wil in de toekomst staan. Dan zijn er de verhalen van rolmodellen die al iets bereikt hebben via het kickboksen. Motivation noemt ze het, bij welk verhaal of bij welk rolmodel herken jij jezelf het best. Op het krijtbord staan allemaal kleine verhaaltjes over gevoelens van de meiden. Een leerling verwoordt het zo, “Je begrijpt elkaar omdat je met meiden en dames bent.”. Daarna komen de trainingen zelf. Omdat je fysiek sterker wordt kun je meer aan. En dan is er de merchandising. Met de La Taurina-lijn laat je zien dat er met jouw niet te sollen valt. Zo grijpt je Mindset, de verhalen, de trainingen en de merchandising allemaal in elkaar. Je wordt niet alleen een betere vechtster maar je staat ook beter in het leven. Dat geldt zowel voor jonge meiden als volwassen dames.

Sequoia op YFL

Ondertussen, zo jong als dochter Sequoia is, weet ze nu al dat ze verder wil gaan met kickboksen. Ze stelt zich voor dat ze na enkele jaren als A-vechtster in de ring te hebben gestaan zal over te stappen naar MMA. Daar ligt haar toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s