IPhone-houder

Jee, hout. Tijdens ‘corona’ kwamen er ideeën. Hout, wat leuk om te bewerken. Ik maakte ladekasten, voorraaddozen, nutteloze dozen, doosjes, bakjes van plaatmateriaal. Meestal populier. Daarna kwam het hardhout. Feel Wood, Feel Good. Dat is mijn motto. Hout moet je voelen, het moet soepel door je handen glijden. Glad. Rond. Zwaar. Ik maak iPhone-houders van tropisch hardhout. Smartphone-houders voor op je buro, de eettafel of het aanrecht. Voor je web-vergaderingen. FaceTime-en. Of voor je recepten in de keuken. Mijn houten iPhone-houders zijn overal bij.

Het zijn kleine ‘producties’, twee tot drie blokken per hout soort. Nu werk ik met Wengé. Keihard. Het is een boom die in Oost-Afrika groeit. Als ‘sokkel’ heb ik Eiken, Purperhart en Padoek.

Voor de iPhone-houders gebruik ik altijd twee houtsoorten. Het volume van de eerste houtsoort is tweederde van het blok. De sokkel, ongeveer éénderde van de hoogte is de tweede houtsoort. Ik hou erg van de verschillende kleuren combinaties en de uitstraling die hout heeft. Het paarse Purperhart. Het witte/gele Eiken. En het rode Padoek.

Het ronde, gladde eindproduct is het resultaat van de bewerking met raspen, riffels en vijlen. Tenslotte afgewerkt met milieu vriendelijke wax van Osmo.

Via Etsy kun je mijn zware, houten iPhone-houders bestellen. Leuk cadeau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s