Amal en Tom, een Mixed Couple

Interview uit de serie: Mixed Couples.

In plaats van te spreken over Mixed Couples, de term die ik gebruik in alle interviews, pleit Amal voor de Engelse benaming ‘dual heritage’ of ‘multiple heritage’. Amal spreekt perfect Nederlands, haar moedertaal is Duits en vanwege haar studie Psychotherapy in Londen is haar taal doorspekt met Engelse vaktermen.

Amal, de geschiedenis van mix, stamt uit het koloniale verleden. Uit de tijd dat de slavenmeesters zeiden dat als je meer wit bloed in je hebt ben je beter dan de mensen die dat niet hebben. En dan ontstaat het domme idee dat er meer dan één menselijk ras is. Daar is er maar één van. Dat is mijn uitgangspunt.

Nu kun je verder lezen in het boek Be Mixed!

Be Mixed! is voor €19,95 (excl. verzendkosten) te bestellen in mijn webwinkel.

Natuurlijk is Be Mixed! te koop bij alle online boekhandels én diverse boekwinkels. Bijvoorbeeld bij Athenaeum en bij Scheltema in Amsterdam. En bij Broese in Utrecht.

3 gedachten over “Amal en Tom, een Mixed Couple”

  1. Mooi interview. Het laatste gedeelte dat gaat over familie laat mij nadenken over de vooroordelen die ik heb over sommige vriendjes van mijn jongere zusje. Daar voel ik me schuldig over, maar deze jongens stellen haar toch keer op keer teleur. Ik heb besloten er niets meer over te zeggen, aangezien ik door haar word gezien als een soort racist. Dit is voor mij iets te kort door de bocht. Ik denk niet dat het gaat over kleur of culturele verschillen. Die zijn goed te overbruggen en maken een relatie en het leven interessant en mooi. Normen en waarden zijn het belangrijkst en natuurlijk liefde van 2 kanten. Laten we onszelf in ieder geval altijd proberen in te leven in de gedachten en gevoelens van een ander.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s